Barcza Pincészet
Juhfark - aszús 2013
2013
Fehér
Bor
Juhfark
Félédes
Magyarország
Nagy-Somló
15 % Vol.
0,75 L
12,00 C
12 g/L
Ebben az évben kétszer szüreteltük a juhfarkot. Először kiszedtük belőle a beaszúsodott fürtöket és fürtrészeket, másnap pedig az egészséges fürtöket szedtük száraz bornak. Ez a bor a termés aszús részéből készült. Azóta sem volt olyan év, hogy hasonló bort készíthettünk volna. A must cukor tartalma nem volt nagyon magas (24 m/m%), így nem egy édes desszertbor készült. Félédes kategóriába esik a 12 g/l maradék cukorral. A bor immár több mint hat éves, talán már elért a fejlődése csúcsára, de még biztosan ott lesz jó pár évig, talán még hat esztendeig.
Ez a tétel a korlátozott mennyiség miatt kizárólag a csomagok részeként, vagy a pincészetünknél érhető el.
6 000 Ft
Egységár: 8 000 Ft/L
KészletenBelföldön Ingyenes szállítás 20 000 Ft felett
Biztonságos fizetés
Ebben az évben kétszer szüreteltük a juhfarkot. Először kiszedtük belőle a beaszúsodott fürtöket és fürtrészeket, másnap pedig az egészséges fürtöket szedtük száraz bornak. Ez a bor a termés aszús részéből készült. Azóta sem volt olyan év, hogy hasonló bort készíthettünk volna. A must cukor tartalma nem volt nagyon magas (24 m/m%), így nem egy édes desszertbor készült. Félédes kategóriába esik a 12 g/l maradék cukorral. A bor immár több mint hat éves, talán már elért a fejlődése csúcsára, de még biztosan ott lesz jó pár évig, talán még hat esztendeig.
Ez a tétel a korlátozott mennyiség miatt kizárólag a csomagok részeként, vagy a pincészetünknél érhető el.
Az évjáratról
Nehezen induló tavasz után szép, kilengések nélküli, meleg nyár, ugyanakkor (ami sajnos egyre ritkábban teljesül) egyenletes csapadékeloszlás jellemezte ezt az évet. Az őszi lehűlés is váratott magára, így a késői szüretek között már vegyesebb a kép, de a borok túlnyomó többsége rendkívüli komplexitást, kultivált savkészletet és nagy potenciált mutat.
Juhfark
Tisztázatlan eredetű, régi magyar fajta; nevét fürtjei alakjáról kapta. Valaha országszerte elterjedt volt, mára mindösszesen 180 hektáron terem, elsősorban a Somlón. Többnyire savas, kemény, testes, de viszonylag neutrális bort ad; ugyanakkor a klímaváltozás és a szüreti időpontok tudatosabb megválasztása nyomán egyre több szép példájával találkozni a hegyen.